Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczna z kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 2/3 puszki
pomidory 2
jajko 5 sztuk
jogurt naturalny 200 gram
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczna z kukurydzą

Pomidory myjemy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, po czym drobno siekamy. Następnie dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz jogurt naturalny. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę przekładamy do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak