Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki ze szpinakiem i serem ricotta

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 1/2 op
masło 2 łyzki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek 2 zabki
szpinak mrożony 1 op
olej
filet z kurczaka 300 g
ser ricotta 2 łyzki
ser feta 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki ze szpinakiem i serem ricotta

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju z każdej strony,
.
Krok 1 - Kokardki ze szpinakiem i serem ricotta foto
2
Na patelni podsmażyć masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, potem dodać szpinak, dusić, aż odparuje z niego woda. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką.

Dodać ser ricotta i ser feta, wymieszać, aby składniki się połączyły, dodać fileta z kurczaka.

Krok 2 - Kokardki ze szpinakiem i serem ricotta foto
3
Makaron ugotować al. dente. Dodać troszkę oleju do gotującego się makaronu.
Wyłozyć na talerze makaron, polać sosem szpinakowym.
Krok 3 - Kokardki ze szpinakiem i serem ricotta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 28.01.2015 19:56
pyszne danie,coś dla mnie
w mojej kuchni 28.01.2015 15:19
smaczne jedzonko podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak