Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony z papryką i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka szt
por pół szt
pieczarki 6 szt
papryka czerwona 1 szt
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Majeranek suszony Prymat
seler nać suszony
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżka
woda letnia pół szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony z papryką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Podudzia z kurczaka myjemy osuszamy i obsypujemy przyprawami.Na patelni rozgrzewamy olej na którym obsmażamy przyprawione mięso.
Krok 1 - Kurczak duszony z papryką i pieczarkami foto
2
Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa(por w półplasterki ,pieczarki w plasterki a paprykę w paseczki). Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 30 min..
Krok 2 - Kurczak duszony z papryką i pieczarkami foto
3
W miseczce mieszamy śmietanę z mąką ,hartujemy gorącym sosem i wlewamy do sosu,mieszamy. Zagotowujemy ,mieszając
Doprawiamy suszonym liściem selera solą i pieprzem.
Krok 3 - Kurczak duszony z papryką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak