Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej i pora z cynamonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 350-400 g
jabłko kwaśne 1 duże
por (biała część) średni kawałek
Pieprz czarny mielony Prymat
Cynamon mielony Prymat duża szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sok z cytryny
miód płynny 1-2 łyżeczki
olej słonecznikowy 2-3 łyżki

Porada

Do suróweczki można dodać drobniutko posiekaną natkę pietruszki lub koperek.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej i pora z cynamonem

Kapustę kiszoną (najlepiej dość soczystą) przesiekać na krótsze kawałki, włożyć do salaterki i polać miodem, sokiem z połowy cytryny i olejem - wymieszać doprawiając solą, pieprzem i cynamonem.
Pora obrać z zewnętrznych twardszych warstw, a resztę pokroić w paseczki. Jabłko obrać i utrzeć na tarce o największych oczkach.
Składniki surówki połączyć, dokładnie wymieszać i schłodzić przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Camill 02.02.2015 11:09
dzisiaj przetestuje z cynamonem :}
Mama niejadka 30.01.2015 19:15
Z cynamonem nigdy nie jadłam :)
Habibi 30.01.2015 16:30
cynamon fajnie pachnie i suróweczka nabiera nowego smaku :)
Babeczka35 30.01.2015 16:00
Ciekawa surówka:)
gosia1988 30.01.2015 15:49
fajna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak