Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka wieprzowa pieczona w warzywach

4.0
(22)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 4 kg
por 1
seler 1
cebula 1 duża
marchew 2 szt
majeranek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka wieprzowa pieczona w warzywach

Kroki postępowania

1
Z golonek powycinać kości, umyć i oczyścić. Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania.
Krok 1 - Golonka wieprzowa pieczona w warzywach foto
2
Warzywa umyć, obrać. Seler pokroić w słupki, cebulę w piórka, a marchewki i por w plasterki.
Krok 2 - Golonka wieprzowa pieczona w warzywach foto
3
Mięso obsypać solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 3 - Golonka wieprzowa pieczona w warzywach foto
4
Na mięsie wysypać warzywa. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st.
Krok 4 - Golonka wieprzowa pieczona w warzywach foto
5
Zapiekać, aż mięso będzie miękkie przez ok. 1,5 - 2 godzin.
Krok 5 - Golonka wieprzowa pieczona w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 05.02.2015 16:08
bardzo smaczne!
Margo1 01.02.2015 18:33
Bardzo apetycznie wygląda :)
dollce 31.01.2015 15:35
Fajna propozycja
Bernadeta1 31.01.2015 13:23
smaczne konkretne jedzonko
Konczi 31.01.2015 10:50
mój mąż byłby zachwycony takim obiadkiem :)
Wacław 31.01.2015 10:34
syte danie ,lubie takie
Iwusia 30.01.2015 22:56
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak