Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 3 sztuka
szpinak 1 opakowanie
cebula biała 1 sztuka
jogurt naturalny 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 2 sztuka
mąka 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę i szpinak. Gdy będą już miękkie doprawiamy solą i pieprzem do smaku i zalewamy jogurtem naturalnym. Dokładnie mieszamy.
Trzy kotlety schabowe mocno rozbijamy i opruszamy solą i pieprzem po obu stronach. Na każdym kotlecie układamy przygotowany wcześniej farsz szpinakowy i mocno zwijamy,
Każdy zwinięty kotlet obtaczamy w mące.
Krok 1 - Roladki schabowe ze szpinakiem foto
2
Później obtaczamy w roztrzepanych jajkach.

Krok 2 - Roladki schabowe ze szpinakiem foto
3
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, cały czas sprawdzając.
Krok 3 - Roladki schabowe ze szpinakiem foto
4
Gdy będą złociste zdejmujemy z patelni.
Krok 4 - Roladki schabowe ze szpinakiem foto
5
Kotlety przecinamy na ukos na mniejsze części, aby powstały małe roladki. Jemy same lub z dodatkami.
Krok 5 - Roladki schabowe ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 11.02.2015 11:34
Musi być pyszne ;)
Wiesława1 10.02.2015 19:59
smaczne miesko
ilka01 10.02.2015 17:40
wyglądają bardzo apetycznie :)
kanu83 10.02.2015 15:09
Wyglądają smakowicie
Agnieszka-87-25 10.02.2015 15:04
smacznie wyglądaja
agnieszka214 10.02.2015 14:57
bardzo fajnie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak