Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w winnej marynacie zapiekany z warzywami
Kroki postępowania
Kurczaka w marynacie zostawiamy na kilka godzin w lodówce.
Zapiekamy w 170 stopniach przez około 60 minut.
Smacznego :)
udko z kurczaka | 2 szt. |
ziemniaki | 400 gramów |
pieczarki | 200 gramów |
cebula czerwona | 1 szt. |
różyczki brokuła | |
papryka czerwona | 1 |
papryka żółta | |
papryka zielona | |
pomidory | 4 szt. |
ser mozarella | |
bazylia | |
sól do smaku | |
pieprz | |
oregano | |
oliwa |
wino czerwone wytrawne | 1/2 szklanki |
rozmaryn świeży | |
czosnek ząbki | 2 ząbki |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyżeczka |
miód | 1 łyżeczka |
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat | 1 łyżeczka |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
kolendra | |
tymianek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: