Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z tuńczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
jogurt grecki 100 g
pomidorki koktajlowe 200 g
sałata lodowa 6 liście
cebula czerwona 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
sól i pieprz do smaku

Porada

Najlepiej użyć tuńczyka w kawałkach.

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z tuńczkiem

1. Liście sałaty myjemy, odsączamy z wody, rwiemy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Ogórka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty. Cebulę siekamy w drobną kosteczkę i dodajemy do miski.

2. 3 pomidorki cherry zostawiamy do dekoracji. Resztę kroimy w ćwiartki i dodajemy do warzyw. Dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka i jogurt naturalny. Całość dokładnie mieszamy.

3. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i mieszamy. Wstawiamy na minimum 20 minut do lodówki aby smaki się połączyły. Przed podaniem dekorujemy przekrojonymi na pół pomidorkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 16.02.2015 10:55
smaczne zestawienie
kanu83 11.02.2015 16:28
Smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak