Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z powidłami
Kroki postępowania
Do miski wykruszam drożdże, dodaję łyżkę mąki i kilka łyżek mleka letniego. Zaczyn ma mieć konsystencję kwaśnej śmietany.Odstawiam do wyrośnięcia.
mąka pszenna | 500 g typ 500 |
masło | 5 dkg |
drożdże | 2 dkg |
sól | 1 szczypta |
cukier | 2 łyżki |
mleko 2% | 300 ml |
skórka pomarańczowa | 1 łyżeczka |
powidła śliwkowe | 1 słoiczek |
oliwa | 1 łyżeczka |
cukier puder | 1 do smaku |
masło | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: