Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone naleśniki z pieczarkowym nadzieniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe

mąka tortowa 1 szklanka
jajko 1 szt
mleko 2% 50 ml
szpinak mrożony wg uznania
sól do smaku

farsz

pieczarki 500 g
cebula biała 2 szt
ser żółty 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

sos czosnkowy

ząbek czosnku 2 szt
majonez 3 łyżki
jogurt grecki 3 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone naleśniki z pieczarkowym nadzieniem

Ciasto: miksujemy wszystkie składniki na końcu dodając szpinak. Smażymy.
Farsz: Smażymy pokrojone pieczarki, dodajemy pokrojoną cebulkę doprawiamy przyprawami.
Sos: mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Przepis: Na ciasto kładziemy wcześniej przygotowany farsz i dodajemy ser. Zapiekamy w piekarniku ok 10min. Polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 15.02.2015 12:02
aż zgłodniałam:) mniam:)
misia53 14.02.2015 19:57
Wow! jakie fajne naleśniczki!
wwwiolka 14.02.2015 18:29
Bardzo fajny przepis.
Aneta41 14.02.2015 17:35
i tak też smakują ;) są fantastyczne a mój mąż je uwielbia :)
Franciszek 14.02.2015 17:06
Pięknie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak