Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna na śniadanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuka
ogórki konserwowe 2 sztuka
majonez 2 łyżeczka
ketchup pikantny 2 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
curry 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna na śniadanie

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy w tradycyjny sposób na twardo.
W tym czasie w małą kostkę kroimy w ogórki konserwowe.
Krok 1 - Pasta jajeczna na śniadanie  foto
2
Gdy jajka będą już gotowe studzimy je i obieramy. Następnie siekamy je w drobną kostkę.
Krok 2 - Pasta jajeczna na śniadanie  foto
3
Do tak przygotowanych składników dodajemy majonez i ketchup.
Krok 3 - Pasta jajeczna na śniadanie  foto
4
Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i curry.
Krok 4 - Pasta jajeczna na śniadanie  foto
5
Całość dokładnie mieszamy i układamy na kanapce.
Krok 5 - Pasta jajeczna na śniadanie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 14.02.2015 19:47
ze smakiem bym zjadła ale nazwałabym sałatką , bo pasta jest raczej "mazista" do smarowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak