Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny gryczane z kawiorem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 300 g
jajko 2
mleko 3,2% 250 ml
drożdże świeże 20 g
olej
sól
śmietana 18 proc
kawior czerwony

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny gryczane z kawiorem

Mąkę wymieszać z mlekiem ,dodać roztrzepane jajka ,rozkruszone drożdże i szczyptę soli. Wlać mleka tyle ,by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Odstawić ciasto na 30 min. by wyrosło. Następnie na rozgrzanym tłuszczu smażyć na rumiano cienkie ,okrągłe bliny o śr ok 10 cm. Podawać ciepłe ze śmietaną i kawiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tytka 06.02.2015 13:55
jeszcze nigdy nie robiłam, na pewno są przepyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak