Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek domowy wg Gosi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Czosnek suszony Prymat
majeranek
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek domowy wg Gosi

Boczek myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół (wzdłuż) by nie był za szeroki. Następnie przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, ostrą papryką, przyprawą do wieprzowiny i czosnkiem granulowanym. Majerankiem posypujemy wierzch boczków. Cebulę obieramy, kroimy w plasterki, które układamy na boczku. Wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 08.02.2015 13:51
Dobry taki boczek;)
Noruas 07.02.2015 23:15
pyszności na obiadek :)
fotoviderek 07.02.2015 22:43
Boczuś palce lizać :)
Skotka 07.02.2015 21:18
Super, lubię boczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak