Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany filet na ostro z plasterm sera owczego

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata ;

woda 1 łyżka
olej z pestek winogron 3 łyżki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka mielony
Papryka ostra mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1.2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
cukier 1./2 łyżeczki

Mięso

filet z kurczaka 4 szt małe pojedyncze
pieczarki 4 szt
papryka czerwona 1 szt
ser owczy 4 plastry biały a'la mozarella

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany filet na ostro z plasterm sera owczego

Filety myjemy oczyszczamy i odcinamy polędwiczki jeśli są.
Pieczarki kroimy w plastry, paprykę w paseczki .


Marynata :

Wszystkie składniki mieszamy w miseczce, zostawiamy na 15 min.
Następnie maczamy w niej mięso i zostawiamy na kilka godzin.

Patelnię grillową bo mamy zimę :D rozgrzewamy i układamy na niej mięso, smażymy po 4min z każdej strony, warzywa również kładziemy i grillujemy.
Pod koniec kładziemy na każdy filet plaster sera owczego, czekamy aż lekko się rozpłynie i podajemy z warzywami, do tego może być też sałatka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.02.2015 12:08
świetne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak