Przepis i sposób przygotowania na: Tort Torebka
Kroki postępowania
Biszkopt: żółtka oddziel od białek i ubij białka na sztywną pianę. Do ubitej piany dodaj cukier a następnie żółtka i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Mąki z proszkiem przesiej przez sitko i delikatnie wymieszaj łyżką. wyłóż na blachę wyłożoną papierem i upiecz w 160 st.C około 20 min.
tak przygotowane 3 biszkopty ostudź.
Następnie składamy biszkopty jeden na drugim i ścinamy ranty,aby przybrały kształt torebki. nasączamy każdy blat biszkoptu.
Następnie posmaruj każdy blat biszkoptu kremem i przełóż np.wiśniami. Tak kolejno składamy cały tort. Kremem posmaruj również boki i górę tortu. Posmarowany biszkopt wstaw przynajmniej na godzinę do lodówki przed nałożeniem masy cukrowej.
Dodatkowo z masy zrób akcesoria do torebki korale, pomadkę, cienie do powiek