Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki paprykowo- pomidorowe z filo

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto filo 3 kwadraty 15x 15
papryka czerwona 1 szt
pomidory 2 szt
ząbki czosnku 1 szt
masło 2 lyzki
oliwa z suszonych pomidorów 2 lyzki
sól do smaku
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
papryczka chili 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki paprykowo- pomidorowe z filo

Kroki postępowania

1
Papryke oczyscic z nasion, pokroic w cienkie paski.
Pomidor pociac w plastry
Krok 1 - Babeczki paprykowo- pomidorowe z filo foto
2
Na patelni podgrzac oliwe, dodac przecisniety przez praske czosnek.
Nastepnie dodac pomidory i papryke.
Smazyc razem na polmiekko

Doprawis sola, pieprzem i zolami prowansalskimi
Krok 2 - Babeczki paprykowo- pomidorowe z filo foto
3
Plasty ciasta filo ukladac jeden na drugim w foremce, za kazdym razem nowa warstwe smarujac cienko roztopionym maslem.
Nalozyc warzywa i przykryc jednym listkiem ciasta
Krok 3 - Babeczki paprykowo- pomidorowe z filo foto
4
Piec do zrumienienia w tem 200 st C


Smacznego
Krok 4 - Babeczki paprykowo- pomidorowe z filo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.02.2015 18:15
pyszne danie
borgia 20.02.2015 17:58
Już sobie wyobrażam ten smak... Mam teraz dylemat - poczekać na pełnię pomidorowego smaku, czy użyć obecnie dostępnych. Bo ciasto profilaktycznie zamroziłam, licząc że nie straci na swojej jakości.
Kuchnia Marty 20.02.2015 09:27
Uwielbiam ciasto filo! W połączeniu z lekko pikantnym paprykowym farszem musi smakować wybornie
Magdalena Rysińska 20.02.2015 09:17
Skąd wytrzasnąć to ciasto?
Magula 20.02.2015 07:57
mniam świetny pomysł
wwwiolka 19.02.2015 21:44
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak