Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg zapiekany z serem na cebuli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
cebula biała 3-4 sztuki
pomidor 1 sztuka
olej do smażenia
ser żółty 10 plastrów
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
pomidory suszone Smak
bazylia
Zioła prowansalskie suszone Prymat
mąka pszenna
jaja 2 sztuki

Porada

Jak ktoś lubi to do tej podsmażonej cebulki można dodać czosnek zwykły lub suszony.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg zapiekany z serem na cebuli

Pstrąga umyć, pokroić w dzwonki, nasolić, posypać solą i pieprzem, po godzinie rozgrzać olej na patelni, panierować w jajku i mące, usmażyć na rumiano.
Olej podgrzać na patelni, dodać pokrojona w krążki cebulkę, posypać solą, suszonymi pomidorami i bazylią, podsmażyć, na koniec dodać pokrojonego w plastry pomidora i chwileczkę podsmażyć.
Do naczynia żaroodpornego włożyć podsmażoną cebulkę, włożyć dzwonki pstrąga, z boku położyć plastry delikatnie podsmażonego pomidora, na pstrąga położyć pokrojony w paski ser i zrobić z niego kratkę, posypać ziołami prowansalskimi i wstawić na około 10 minut po nagrzanego piekarnika 180C.

SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.03.2015 16:31
Dobry pomysł
halina17 20.02.2015 11:24
Dobra ryba.
Barbara777 20.02.2015 10:13
smaczna rybka
wwwiolka 20.02.2015 10:09
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak