Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa zabielana śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 350 g
marchew 1 szt
ziemniaki 3 szt
kalafior 15 dag
brukselka 15 dag
zielona fasolka szparagowa 10 dag
pietruszka 1 szt
por kawałek
szczypiorek 0,2 pęczka
sól i pieprz
kostka rosołowa 1 szt
śmietana 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa zabielana śmietaną

Kroki postępowania

1
Do garnka wkładam kość wieprzową, zalewam wodą, gotuję wywar.
Krok 1 - Zupa jarzynowa zabielana śmietaną foto
2
Warzywa obieram, wszystko kroje w kostkę, jedynie fasolkę kroimy w mniejsze słupki, kalafior w mniejsze różyczki, brukselkę zostawiamy całą. Kiedy wywar mamy gotowy przekładamy wszystkie warzywa, gotujemy 15 minut.
Krok 2 - Zupa jarzynowa zabielana śmietaną foto
3
Dodajemy do całość kostkę rosołową i doprawiamy do smaku, gotujemy 5 minut. Zabielamy zupę śmietaną, zagotowujemy, kiedy wszystkie warzywa są miękkie wyłączamy grzanie.
Krok 3 - Zupa jarzynowa zabielana śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 21.02.2015 12:24
fajna zupka lubię takie
Czyki 21.02.2015 08:46
To dobra i rozgrzewająca zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak