Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z białych warzyw

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 lyzki
por 1 duzy kawalek
seler naciowy 2 lodygi
ziemniaki 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawalek bulwy
śmietana 30% 50 g
sól . do smaku
Pieprz biały mielony Prymat . do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat duza szczypta
imbir duza szczypta
majeranek 0,5 lyzeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z białych warzyw

Kroki postępowania

1

W garnku o grubym dnie rozpuścić masło. Wrzucić posiekanego pora, zeszklić.

Seler naciowy umyć, pokroić w kawałeczki, wrzucić do pora, smażyć razem.
Krok 1 - Zupa krem z białych warzyw foto
2

Ziemniaki, pietruszkę i kawałek selera obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Zupa krem z białych warzyw foto
3
Wrzucić do garnka. Zalać wodą. Dodać troszkę soli i gotować do miękkości warzyw.
Krok 3 - Zupa krem z białych warzyw foto
4

Następnie wlać śmietankę i zmiksować zupę blenderem.
Krok 4 - Zupa krem z białych warzyw foto
5

Doprawić solą i pieprzem, gałką, imbirem, majerankiem i papryką, zagotować.
Krok 5 - Zupa krem z białych warzyw foto
6

Zupę podawać posypana szczypiorkiem, z grzankami, groszkiem ptysiowym lub chlebem.
Krok 6 - Zupa krem z białych warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 22.02.2015 20:45
podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak