Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z pieczarkami
Kroki postępowania
Rozgrzać 3 łyżki oleju na dużej patelni. Wrzucić pieczarki i smażyć chwilę do momentu, aż odparuje cały płyn, mieszając od czasu do czasu. Nie przysmażać.
wątróbka drobiowa | 60 dag |
pieczarki | 60 dag |
migdały blanszowane | 5 dag |
masło | 5 dag |
olej | 6 łyżek |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
natka pietruszki | 1 mały pęczek |
marchewka | 1 szt. |
rzodkiew biała | 15 cm |
cebula | 1 średnia |
koncentrat pomidorowy | 2 czubate łyżki |
mąka | 1 czubata łyżka |
bulion drobiowy | 500 ml |
wino czerwone wytrawne | 100 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: