Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z boczku i czerwonej fasoli

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 15 dkg
fasola czerwona z puszki 4 łyżki
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
ząbki czosnku 2 ząbki
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z boczku i czerwonej fasoli

Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę.
Fasolę odcedzić z zalewy.
Cebulę, czosnek obrać, drobno posiekać.
Na łyżce oleju, podsmażyć pokrojony boczek, dodać cebulę, czosnek, paprykę, podlać 1/3 szklanki wody.
Dusić pod przykryciem, aż płyn odparuje.
Zmiksować zawartość patelni z fasolą, doprawić pieprzem, papryką, solą.
Wychłodzić podawać do kanapek.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 22.03.2015 12:59
fajna pasta :)
Klausia 27.02.2015 16:56
ciekawe składniki
odjechana 24.02.2015 17:38
Ciekawy pomysł, chyba się skuszę i wypróbuje niedługo :)
MałaMi89 24.02.2015 14:22
Mój Mąż byłby nią zachwycony! Dla Niego boczek to deser :)
as28 24.02.2015 13:19
jeszcze takiej pasty nie jadłam , z chęcią spróbuje
ben-ka 24.02.2015 12:56
A to ciekawe......pewnie bym się skusiła:)
Wiktoria29 24.02.2015 12:37
ciekawy pomysł, jeszcze takiej nie próbowałam
marcia7 24.02.2015 12:11
ciekawa na tosty
fotoviderek 24.02.2015 12:04
Świetny pomysł :)
Malinka 24.02.2015 11:53
Chętnie bym skosztowała, bo takiej pasty jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak