Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z żurawiną i curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 2 łyżka
sok ananasowy 3 łyżka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
curry 1 łyżeczka
żurawina suszona 1 garść
natka pietruszki 1/2 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z żurawiną i curry

Kroki postępowania

1
W dużej misce umieszczamy majonez.
Krok 1 - Dip z żurawiną i curry  foto
2
Następnie dolewamy do niego sok z ananasa.
Krok 2 - Dip z żurawiną i curry  foto
3
Do składników dodajemy do smaku sól oraz imbir i curry.
Krok 3 - Dip z żurawiną i curry  foto
4
Całość posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki (świeża lub mrożona).
Krok 4 - Dip z żurawiną i curry  foto
5
Na koniec dokładamy suszoną żurawinę (większe kawałki można pokroić, aby były drobniejsze).

Krok 5 - Dip z żurawiną i curry  foto
6
Dip dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.
Krok 6 - Dip z żurawiną i curry  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak