Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 250 g
filet z kurczaka 1 szt
makaron tagliatelle 200 g
cebula 0,5 szt
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 100 ml
jajko 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.
Krok 1 - Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem foto
2
Filet z kurczaka myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Posypujemy przyprawą Kucharek.
Krok 2 - Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy kilka minut aż cebula zrobi się szklista.
Krok 3 - Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem foto
4
Dodajemy pokrojony filet i smażymy przez około 3 min. Następnie dodajemy szpinak i całość smażymy pod przykryciem przez 5 min.
Krok 4 - Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem foto
5
Przygotowujemy sos: do śmietanki dodajemy żółtko jajka i mieszamy dokładnie.
Krok 5 - Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem foto
6
Kiedy szpinak się rozmrozi smażymy jeszcze chwilę bez przykrycia. Doprawiamy Kucharkiem i zalewamy sosem. Całość mieszamy dokładnie i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Podajemy z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
Krok 6 - Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak