Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraczków z serkiem mascarpone

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2 sztuki ugotowane
orzechy włoskie 1/2 szklanki
serek mascarpone 2 łyżki
sok z cytryny
miód prawdziwy 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
mięta
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraczków z serkiem mascarpone



Olej ( u mnie z orzechów włoskich) wymieszać z miodem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku pieprzem i solą, dodać posiekane listki mięty.
Buraczki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Zalać przygotowanym sosem i odstawić do lodówki na godzinę lub dłużej.
Orzechy uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku i posiekać. Łyżkę orzechów zostawić a resztę wymieszać z serkiem.
Na talerz wyłożyć plasterki buraczków, polać sosem. Przy pomocy dwóch łyżeczek, wyłożyć na buraczki serek z orzechami. Posypać resztą orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 18.02.2015 12:14
fajny przepis
R'n'G Kitchen 18.02.2015 11:05
Uwielbiam takie buraczki
Babeczka35 18.02.2015 08:24
Pyszna propozycja:)
Futka 18.02.2015 08:22
Doskonałe! Uwielbiam buraczki, a to carpaccio prezentuje się niesamowicie smacznie :D
marcia7 17.02.2015 23:56
polecam dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak