Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk smażony w zalewie octowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 1 - 1,5 kg
olej do smażenia
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 2-3 sztuki
mąka pszenna
ocet 1/2 szklanki
woda 3/4 litra
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cebula biała
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk smażony w zalewie octowej

Filety umyć, pokroić, posypać przyprawami i na noc wstawić do lodówki. Olej rozgrzać na patelni, rybę panierować w jajku i mące, kłaść na gorący olej, smażyć na rumiany kolor.

Zalewa:
Do rondelka wlać wodę, ocet, sól i cukier do smaku, ziele angielskie, liść laurowy i zagotować. Niech wystygnie.
Cebulę pokroić w krążki.

Rybę ułożyć w wyższym naczyniu, zalać zalewą i posypać pokrojoną cebulą. Odczekać 1 dzień.

SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.02.2015 08:47
bardzo dobra
Pietruszka 18.02.2015 16:06
ciekawy przepis
kanu83 18.02.2015 16:00
Lubię takie rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak