Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki barszcz z burakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 30 dag
czosnek 3 ząbki
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
buraki czerwone 0,5 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ocet jabłkowy 3 łyżki
koperek 0,5 pęczka
kwaśna śmietana do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki barszcz z burakami

Kroki postępowania

1
Cielęcinę zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i obrane ząbki czosnku. Zagotowujemy i ściągamy szumy.
Krok 1 - Lekki barszcz z burakami  foto
2
Buraki, marchew i pietruszki obieramy, myjemy i ścieramy na największych oczkach tarki, dodajemy do wywaru, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Lekki barszcz z burakami  foto
3
Gotujemy do miękkości, po czym dodajemy koperek i doprawiamy octem jabłkowym. Podajemy na talerzu z odrobiną kwaśnej śmietany.
Krok 3 - Lekki barszcz z burakami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.06.2015 15:23
fajny barszczyk
Marta Ryżek-Kalkowska 23.02.2015 19:18
pyszny barszczyk
anula-d 18.02.2015 18:58
wygląda świtenie
kasiaw 18.02.2015 17:36
bardzo lubię czerwony barszczyk
anilewe13
anilewe13 18.02.2015 17:18
pychotka mniam mniam
nogawkuchni 18.02.2015 16:25
Bardzo smakowita zupka,przydatny przepis.
Pietruszka 18.02.2015 16:01
fajna zupa
kanu83 18.02.2015 16:00
Bardzo taki lubię
Ola1young 18.02.2015 16:00
pyszny barszczyk ,lubie taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak