Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec pod kokosową pierzynką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

Biszkopt 1 blat

BEZA KOKOSOWA

białko 3 sztuki
cukier 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 15 dkg

KREM

masło 20 dkg
żółtko jajek 4 sztuki
budyń owocowy 1 sztuka
mąka pszenna 1 łyżka
cukier 1 łyżka

DODATKOWO

wiśnie bez pestek 45 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec pod kokosową pierzynką

Białka ubić na sztywno , dodać cukier, nadal ubijać.
Do ubitych białek, dodać wiórki dokładnie wymieszać, wyłożyć do formy o wymiarach 25 x 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.
Wiśnie zasypać 1/2 szklanki cukru, rozmrozić.
Z rozmrożonych wiśni odlać sok( soku ma być dwie szklanki)jeśli będzie mniej należy dodać wody.
Do proszku budyniowego dodać łyżkę mąki i łyżkę cukru, wymieszać w 1/2 szklance soku.
Ugotować budyń na reszcie soku, przestudzić.
Masło utrzeć z żółtkami na gładką masę, dodawać po łyżce budyniu, nadal ucierać, aż powstanie gładki krem.
Przełożyć biszkopt do formy biszkopt, wyłożyć krem, rozłożyć dokładnie odcedzone z soku wiśnie, przykryć bezą, odstawić w chłodne miejsce.

SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 02.03.2015 15:51
fajne ciasto!
Ela15 02.03.2015 13:17
pyszne ciasto
pestka 01.03.2015 15:18
świetny deser
halina17 01.03.2015 15:09
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak