Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z marchwi z grillowanym tuńczykiem.
Kroki postępowania
1. Marchew obieramy z wierzchniej warstwy przy pomocy skrobaczki do warzyw.
2. Wyrzucamy wierzchnią warstwę
3. Używając skrobaczki do warzyw strugamy spaghetti.
4. Na patelni rozgrzewamy cukier z oliwą. Kiedy cukier zacznie mięknąć dodajemy marchew.
5. Grzanie ustawiamy na średnie. Mieszamy marchew do zeszklenia.
6. Dodajemy curry i mieszamy.
7. Wyłączamy grzanie.
1. Do głębokiego talerza dodajemy oliwę, sól i pieprz.
2. Miętę myjemy, suszymy i siekamy. Dodajemy do marynaty.
3. Rybę płuczemy i wycieramy.
4. Maczamy rybę w marynacie zmieniając stronę przynajmniej raz.
5. Tuńczyk powinien leżeć w marynacie od 15 do 30 minut.
6. Smarujemy grilla oliwą przy pomocy papierowego ręcznika.
7. Rozgrzewamy grilla na maksymalną moc.
8. Grillujemy Tuńczyka po 3 minuty z każdej strony. Spróbujcie uzyskać kratkę na mięsie.
1. Wykładamy spaghetti i rybę na talerz.
2. Można podawać z ulubionymi sosami.
1. Zapraszamy bliską osobę, aby lepiej smakowało.
2. Smacznego!