Przepis i sposób przygotowania na: Zakochany tort rurkowy
Jajka ubijamy z cukrem do uzyskania jednolitej masy (około 10 minut- masa musi być puszysta, a cukier rozpuszczony). Stopniowo dodajemy mąkę (przesianą) z kakao. Mieszamy delikatnie.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy masę i pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Wyciągamy z piekarnika, zostawiamy do ostygnięcia i kroimy wzdłuż na 3 części.
Masa:
Śmietanę ubijamy z śmietanfixem i ewentualnie cukrem pudrem.
Wykonanie (teraz to najtrudniejsze)
Na jedną część biszkoptu układamy 1/2 części masy. Wiśnie wraz z syropem rozkładamy równomiernie.
Przykrywamy drugim biszkoptem. Powielamy czynności.
Ostatni biszkopt nie jest niczym przełożony.
I... tutaj przyda się pomoc drugiej osoby:
Rurki przecinamy na pół i obkładamy nimi tort dookoła. Przewiązujemy wstążką, żeby się wszystko trzymało.
Górny biszkopt posypujemy cukrem pudrem. W papierze wycinamy kształt serca. Szablon nakładamy na ciasto i w puste miejsce sypiemy kakao.
Voila! Gotowe do podania :)