Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki z pasztetem i sosem grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasztet 40 dag
cebula biała 1 szt
naleśniki 8-9 szt
ser żółty 150-200 g
sos grzybowy 1 op
oliwa
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki z pasztetem i sosem grzybowym

Pasztet przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem .Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę ,podsmażyć na oliwie.Podsmażoną cebulkę i pietruszkę dodać do pasztetu ,dobrze wymieszać .Na każdym placku naleśnikowym układać porcję farszu ,rozsmarowywać równo i zwijać jak krokiety.Ułożyć tak pozwijane naleśniki w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym i zalać sosem grzybowym przyrządzonym według przepisu na opakowaniu. Na wierzch zetrzeć ser na tarce o grubych oczkach .Piec w 180C przez 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.06.2015 09:04
super pomysł
Margo1 08.03.2015 18:15
Lubię takie
Pani Domu 03.03.2015 09:22
smakowałyby mi
Wiesława1 03.03.2015 08:04
świetna propozycja
Michał2 02.03.2015 22:24
dobre naleśniki
olkaaa 02.03.2015 16:50
brzmi ciekawie
Stenka 02.03.2015 15:29
ciekawy przepis
Adamorek 02.03.2015 15:00
doskonałe te naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak