Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora i jabłka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 1 szt
jabłko 1 szt
majonez 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora i jabłka

Por myjemy i kroimy w półplasterki. Pokrojone warzywo układamy na sicie i przelewamy wrzątkiem, a następnie pozostawiamy aby ociekł z wody. Do osuszonego pora ścieramy na tarce o dużych oczkach obrane jabłko i mieszamy. Na koniec dodajemy majonez wymieszany ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 04.03.2015 11:15
bardzo smaczny dodatek do obiadu i nie tylko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak