Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie musztardowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz w occie 50 dag
cebula biała 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
śmietana 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1,5 łyżki
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
kurkuma 1 szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie musztardowym

Osączone z zalewy śledzie dzielimy na mniejsze kawałki. Obrana białą cebulę kroimy w kosteczkę i przelewamy wrzątkiem, gdy ocieknie dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy śmietanę, musztardę sarepską i francuską oraz kurkumę. Powstały sos doprawiamy do smaku sola i mielonym czarnym pieprzem. Układamy na przemian śledzie i sos i pozostawiamy aby naszły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.03.2015 23:41
fajny przepis !!
w mojej kuchni 04.03.2015 14:38
pyszne pyszności
usmiech 04.03.2015 13:57
dobry przepis
halina17 04.03.2015 13:36
Dobre śledzie.
gosia56 04.03.2015 12:36
moje ulubione sledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak