Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS TATARSKI

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 400 ml
smietana 18% 400 ml
grzybki marynowane 300 ml
cebula 3 szt
jajko 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki konserwowe 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SOS TATARSKI

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo,studzimy ,obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 1 - SOS TATARSKI foto
2
Cebule obieramy ,drobno siekamy i sparzamy wrzącą wodą.Przekładamy na sito ,odsączamy i studzimy.
Krok 2 - SOS TATARSKI foto
3
Ogórki konserwowe również kroimy w drobną kosteczkę .
Krok 3 - SOS TATARSKI foto
4
Grzybki marynowane odsączamy z zalewy i drobno kroimy również w kosteczkę.
Krok 4 - SOS TATARSKI foto
5
Do dużej miski przekładamy wszystkie pokrojone składniki ,dodajemy majonez wymieszany ze śmietaną,przyprawiamy pieprzem (w razie potrzeby solą).Całość mieszamy do połączenia się składników.Podajemy jako dodatek do jajek,mięsa,szynek i wędlin.Smacznego..
Krok 5 - SOS TATARSKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 05.03.2015 11:26
uwielbiam sos tatarski , zawsze mam w lodówce
Iwusia 04.03.2015 23:18
lubię taki
pajbek 04.03.2015 20:50
pyszny :-)
2milutka 04.03.2015 18:04
pyszny sosik!!!
luna76 04.03.2015 17:38
super sosik !!! :)
malaczarna23 04.03.2015 17:25
uwielbiam :) najlepszy do jajek
as28 04.03.2015 16:42
mniam mniam
Ania67 04.03.2015 16:27
świetny sosik
barbara11561 04.03.2015 16:17
u mnie też -po prostu wkradł się błąd- dzięki :)
Konczi 04.03.2015 16:10
u nas przygotowuje się sos z ogórków konserwowych ... pyszniutko u Ciebie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak