Przepis i sposób przygotowania na: Wyjątkowe okazje: Doradca Smaku III, odc. 28: Tiramisu
Kroki postępowania
Schłodzone tiramisu posypujemy kakao i podajemy na talerzykach udekorowanych cukrem z cynamonem.
biszkopty podłużne | 20 szt. |
kawa rozpuszczalna | 500 ml |
serek mascarpone | 1 kg |
jajko | 6 szt. |
cukier puder | 250 g |
śmietana kremowa 30% lub 36% | 300 ml |
likier amaretto | 4 łyżeczki |
kakao |
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat | |
laska wanilii | 2 szt. |
Schłodzone tiramisu posypujemy kakao i podajemy na talerzykach udekorowanych cukrem z cynamonem.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: