Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółte curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 g
cebula
papryka żółta
mrożona fasolka szparagowa
ciecierzyca 1 puszka
mleko kokosowe 1 puszka
Kurkuma mielona Prymat 1.5 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyźeczka
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 1 łyźeczka
sok z cytryny
olej kokosowy
ząbek czosnku 2

Przepis i sposób przygotowania na: Żółte curry

Rozgrzać olej kokosowy. Podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i pierś z kurczaka. Dodać mleko kokosowe i przyprawy. Gotować ok 25 minut. Dodać paprykę i gotować kolejne 8 minut. Na koniec dodać fasolkę szparagową (ugotowaną i zamrożoną) oraz ciecierzycę z puszki. Gotować jeszcze 5 minut. Podawać z ryżem, posypane miętą lub kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 06.03.2015 11:37
mega smakowite danie
W poszukiwaniu inspiracji 06.03.2015 10:56
Wygląda bardzo smakowicie, a ja uwielbiam wszelkie dania z ryżem.
Michał2 06.03.2015 08:53
smacznie prezentuję się
Maridka19 06.03.2015 07:35
Pysznie wygląda :)
erym 06.03.2015 00:35
duzo smakow polaczylas i to moze smakowac!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak