Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z białą fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 40 dag
papryka czerwona 1 szt.
kiełbasa śląska 3 pętka
cebula biała 1 szt.
czosnek 1 ząbek
ziemniaki 4 szt.
pomidory krojone z puszki 1 puszka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
natka pietruszki do posypania
marchewka 1 szt.
por (biała część) 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z białą fasolą

Fasolę mocz całą noc w garnku.Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Por oczyść i pokrój drobno. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę.Cebulę oraz czosnek obierz, i posiekaj drobno. Paprykę oczyść i pokrój w kosteczkę lub paseczki. Kiełbasę śląską pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Do prawie miękkiej fasoli dodaj pokrojone ziemniaki, marchewkę, por i paprykę. Następnie na patelni rozgrzej trochę masła z olejem i dodaj cebulę, czosnek i kiełbasę, podsmażaj chwileczkę, następnie dodaj pomidory z puszki i wszystko wymieszaj i chwilę jeszcze podsmażaj. Do garnka z fasolą dodaj całą zawartość z patelni. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do dań z fasoli. Później zagęść zupę dwoma łyżkami mąki wymieszanej z wodą. Ponownie zagotuj zupę i posyp natką pietruszki. Zupa ta idealnie smakuje z czosnkowymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.06.2015 18:39
Moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak