Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki – tosty z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 8 kromek
szynka 8 plastrów
ser żółty 4 plastry
pieczarki 200 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki – tosty z piekarnika

Kroki postępowania

1
Kromki chleba tostowego układamy na desce do krojenia i mocno rozwałkowujemy wałkiem do ciasta.
Krok 1 - Roladki – tosty z piekarnika  foto
2
Następnie na każdą rozwałkowaną kromkę układamy po plasterku szynki.
Krok 2 - Roladki – tosty z piekarnika  foto
3
Na szynkę układamy po pół plasterka żółtego sera
Krok 3 - Roladki – tosty z piekarnika  foto
4
Pieczarki myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki. Smażymy je na patelni przyprawione solą i pieprzem, do momentu aż woda z nich odparuje. Tak przygotowane pieczarki układamy na serze żółtym.
Krok 4 - Roladki – tosty z piekarnika  foto
5
Rozwałkowane kromki zwijamy w roladki i spinamy wykałaczką, żeby nie rozwinęły się. Tak przygotowane roladki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160C na 10-12 minut.
Krok 5 - Roladki – tosty z piekarnika  foto
6
Po upieczeniu wyjmujemy z nich wykałaczki i podajemy na gorąco z sosem czosnkowym lub keczupem.
Krok 6 - Roladki – tosty z piekarnika  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 27.02.2015 07:34
też takie robię tylko że panieruję i smażę na patelni
Magdalena Rysińska 27.02.2015 05:36
Świetny pomysł na śniadanko.
wwwiolka 26.02.2015 21:55
Bardzo fajny przepis.
RenataZ-et 26.02.2015 20:50
super pomysł na tosty
as28 26.02.2015 20:37
mniam mniam
Lucan 26.02.2015 20:30
ciekawy pomysł
halina17 26.02.2015 20:11
pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak