Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SŁODKO-PIKANTNA KIEŁBASA Z GRILLA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kiełbasa

kiełbasa śląska 700 gram

Marynata

marynata teriyaki 4 łyżki
olej arachidowy 4 łyżki
miód płynny 1 łyżka
tabasco 6 kropli
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: SŁODKO-PIKANTNA KIEŁBASA Z GRILLA

Kiełbasę nacinamy na ukos niezbyt głęboko z obu stron.W naczyniu najlepiej płaskim przygotowujemy marynatę wlewamy olej arachidowy dodajemy sos teriyaki,miód,czosnek granulowany oraz tabasco i wszystko energicznie mieszamy.Do tak przygotowanej marynaty wkładamy ponacinane kiełbaski i marynujemy przez 3 godziny od czasu do czasu je odwracając.Kiełbaski osączamy z nadmiaru marynaty i co ważne na razie marynaty po kiełbaskach nie wylewamy.Kładziemy kiełbaski na grillu i opiekamy z obu stron na rumiano aż staną się brązowe i chrupiące od czasu do czasu z czasie pieczenia smarujemy je pozostawioną marynatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.03.2015 17:25
wygląda pysznie, już tęsknię za grillem
Renataj 27.02.2015 15:44
Taka kiełbaska w słodko ostrym wydaniu musi być pyszna:)
marcia7 27.02.2015 14:42
na taki widok już się chce grilla
Milka100 27.02.2015 14:30
ale apetyczne kiełbaski:)
IwonaDD 27.02.2015 14:20
kuszące kiełaski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak