Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z marmoladą jabłkową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 sztuka
jajko 4 sztuki
śmietana kwaśna 1 szklanka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
miód sztuczny 1/2 z małego słoika
mąka 4 szklanki
dżem jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z marmoladą jabłkową

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami, dodajemy miód ,kwaśną śmietanę oraz ubitą pianę z białek całość lekko mieszamy dodajemy przyprawę do piekarnika i mieszamy ręczniu lub w robocie kuchennym aż powstanie masa.
Krok 1 - Piernik z marmoladą jabłkową foto
2
Gotową masę dajemy do okrągłej formy. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Krok 2 - Piernik z marmoladą jabłkową foto
3
Po upieczeniu piekarnika czekamy aż ostygnie. Gdy piernik już ostygnął kroimy go na pół i smarujemy dżemem jabłkowym. Po posmarowaniu dżemem przykrywamy drugą połówką i posypujemy cukrem pudrem.
Krok 3 - Piernik z marmoladą jabłkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 27.02.2015 19:55
Pyszny piernik:)
Bernadeta1 27.02.2015 19:32
bardzo lubię taki piernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak