Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki warzywno -mięsne w sosie pietruszkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 400 g
marchew 1 szt
pietruszka pól szt
seler korzeniowy kawałek
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
sól i pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Czosnek suszony Prymat
seler nać szuszony
Bułka tarta klasyczna Prymat
śmietana
mąka pszenna
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki warzywno -mięsne w sosie pietruszkowym

Marchewkę , pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach ,cebulę kroimy w drobną kosteczkę .
Mięso mielone przekładamy do miseczki dodajemy starte na tarce warzywa wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tarta i przyprawy ,dobrze wyrabiamy.
Z mięsa formujemy małe pulpeciki które wrzucamy do gotującej się wodę z dodatkiem kostki rosołowej i chwilę gotujemy .Dodajemy pietruszkę i suszony liść selera – mieszamy. Całość zaciągamy mąką wymieszaną ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 13.03.2015 20:19
bardzo lubie pulpety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak