Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki zapiekane z kaszą jaglaną

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 duże
kasza jaglana 100 g
rodzynki garść
mleko 2% 500 ml
cukier waniliowy 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
syrop klonowy 50 ml
cukier brązowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki zapiekane z kaszą jaglaną

2 gruszki obieramy ,ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy razem z cynamonem i syropem klonowym. Układamy na spód naczynia żaroodpornego.
Kaszę razem z rodzynkami gotujemy do miękkości razem z cukrem waniliowym. Układamy na starte gruszki.
Pozostałe owoce obieramy ,kroimy w kostkę i karmelizujemy brązowym cukrem. Układamy na kaszę. Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 15.03.2015 21:05
Świetne!!!
usmiech 15.03.2015 20:13
ładnie wyglądają
Ada-Gaba 15.03.2015 19:06
ciekawy przepis
Pyszota 15.03.2015 18:58
super przepis
Lucan 15.03.2015 17:28
coś czuje żę niedługo skuszę się na słodką wersję kaszy jaglanej:)
halina17 15.03.2015 17:04
Dobry deser.
Kolorowa 15.03.2015 17:00
Smacznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak