Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem, twarogiem i suszonymi pomidorami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 10-15 dag
szpinak mrożony 20 dag
twaróg 1 kostka
pomidory suszone 6 szt
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem, twarogiem i suszonymi pomidorami

Makaron zagotować do miękkości, odcedzić. Suszone pomidory pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, twaróg rozdrobnić.
Na rozgrzanym maśle na patelni rozmrozić szpinak, dodać czosnek, twaróg, suszone pomidory i makaron. Całość wymieszać, podsmażyć i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 16.03.2015 20:26
smakowite
Bernadeta1 16.03.2015 20:03
takie jedzonko to moje smaki
Grazyna0211 16.03.2015 18:24
szybko i smacznie
fotoviderek 16.03.2015 18:00
Świetne, proste danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak