Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 kawałki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony

Kroki postępowania

1
Umytego i osuszonego dorsza kroimy na cztery kawałki
Oprószamy kucharkiem i pieprzem z dwóch stron
Krok 1 - Dorsz smażony foto
2
Moczymy w roztrzepanym jajku
Krok 2 - Dorsz smażony foto
3
Obtaczamy w bułce tartej
Krok 3 - Dorsz smażony foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron
Krok 4 - Dorsz smażony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 17.03.2015 14:44
tradycyjny-najlepszy
Marta Ryżek-Kalkowska 17.03.2015 13:57
Pysznie u ciebie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak