Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami
Kroki postępowania
Ciasto na naleśniki zmiksować, odstawić na pół godziny. Następnie usmażyć cienkie naleśniki, na gorącej patelni bez dodatku tłuszczu.
W międzyczasie przygotować farsz. Cebulę i paprykę pokroić i wrzucić do rondla. Dodać łyżkę oleju. Przesmażyć. Dodać posiekaną łodygę selera. Smażyć na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zdjąć na talerz.
Następnie wrzucić na patelnię z drugą łyżką oleju pokrojonego w kostkę kurczaka. Posypać solą i papryką. Usmażyć.
Dodać żółty tarty ser i wymieszać.
Na każdego naleśnika nałożyć czubatą łyżkę farszu, zwijać w rulony i układać w naczyniu żaroodpornym.
Naleśniki polać śmietanką, posypać tartym serem. Zapiekać 15 minut w 190 stopniach