Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki jajeczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 2
jajko ugotowane na twardo 6
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5szklanki
sól do smaku szczypta
pieprz szczypta
jajko 1
szczypiorek garść
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki jajeczne

cebulę obrać posiekać w kostkę podsmażyć lekko jaja uprzednio ugotowane na twardo obrać i posiekać dodać cebulkę podsmażoną wcześniej dodać łyżkę bułki tartej następnie dodać szczypiorek wbić jajo przyprawić solą i pieprzem czarnym mielonym formować z masy małe kotleciki obtaczać je w bułce tartej smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor podawać z ulubioną sałatą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak