Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z białą kapustą i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron

makaron łazanki 400 g
sól 1 łyżka
woda 2 l

Składniki do makaronu

pieczarki 500 g
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
kapusta biała 1 szt
olej 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z białą kapustą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Dodajemy odrobinę oleju i smażymy pieczarki przez około 20 minut.
Krok 1 - Łazanki z białą kapustą i pieczarkami foto
2
Kapustę kroimy w kosteczkę i gotujemy w osolonej wodzie na wolnym ogniu. Gotujemy do momentu w którym kapusta będzie miękka.
Krok 2 - Łazanki z białą kapustą i pieczarkami foto
3
Gotujemy makaron do łazanek zgodnie z instrukcją w osolonej wodzie na al dente.
Krok 3 - Łazanki z białą kapustą i pieczarkami foto
4
Odcedzamy kapustę. Dodajemy do pieczarek i energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Łazanki z białą kapustą i pieczarkami foto
5
Dodajemy makaron i mieszamy. Ewentualnie można dodać masło do smaku ale nie trzeba.
Krok 5 - Łazanki z białą kapustą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 07.03.2015 15:55
moje smaki, bardzo dobre danie
adelajda 07.03.2015 14:01
dobre !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak