Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z farszem kiełbasiano-ogórkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 70 dag
kiełbasa śląska 2 szt.
boczek wędzony 10 dag
ogórek konserwowy Smak 5 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
musztarda
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z farszem kiełbasiano-ogórkowym

Mięso pokrój w plastry, rozbij cienko tłuczkiem, posyp solą, pieprzem, posmaruj musztardą.
Farsz:
Kiełbasę, boczek, cebulę, czosnek i ogórki drobno posiekaj, dokładnie wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i łyżeczką przyprawy magi.
Na tak przygotowane mięso nakładaj farsz i zwijaj je w rolady. Rolady najpierw obsmaż na margarynie a następnie podlej je wodą i duś do miękkości. Powstały sos z duszenia rolad możesz zagęścić mąką ziemniaczaną, wymieszaną z śmietaną. W razie potrzeby dopraw sos do smaku solą i pieprzem. Rolady te wyśmienicie smakują z kapustą, kluskami śląskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak