Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w sosie porowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 szt
por 1 szt
pieczarki 250 g
tymianek 1/2 łyżeczki
śmietana 18 proc 400 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
masło klarowane 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w sosie porowym

Pierś opłukać, osuszyć i posypać solą, pieprzem i tymiankiem.
Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła i usmażyć piersi z kurczaka z obu stron na lekko
rumiany kolor.Wyłożyć na talerz.
Na czystej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i podsmażyć pokrojony por, a następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki
Smażyć chwilę, a następnie zalać śmietaną.
Doprawić solą, pieprzem i papryką.
Na koniec włożyć piersi z kurczaka i chwilę podgrzewać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 11.03.2015 11:05
super delikatne mięsko
justynkag 11.03.2015 08:37
Uwielbiam takie połączenie
berys18 11.03.2015 08:30
wszystko to, co lubię
Babeczka35 10.03.2015 20:58
Pyszne danie:)
gosiag 10.03.2015 18:32
mysle że bedzie bardzo dobre
halina17 10.03.2015 17:41
Dobre danie.
Joannasz3190 10.03.2015 16:35
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak