Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mleko 3,2% 3/4 szklanki
masło 2-3 łyżki
koperek 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z koperkiem

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie- odcedzić i przepuścić przez praskę.
Mleko podgrzać i rozpuścić w nim masło- stopniowo dodawać do jeszcze gorących ziemniaków i energicznie wymieszać.
Na koniec dodać posiekany drobno koperek i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 08.01.2016 17:41
bardzo lubię,też robię takie puree

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak