Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w cieście

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
jajko 2 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 łyżeczki
mąka ziemniaczna 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w cieście

Filet z kurczaka kroimy w paski. Następnie przygotowujemy ciasto. Jajka mieszamy z mąką, majonezem, musztardą, przyprawą do kurczaka oraz startym na tarce serem żółtym. Dodajemy do niego filet i odstawiamy do lodówki na ok. 2 godzinki.

Tak przygotowane filety smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron aż do zarumienienia (w razie konieczności można dodać mąkę, ciasto powinno mieć konsystencję jak śmietana).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.12.2013 21:39
świetne mięsko
Anna189 12.08.2010 21:02
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak